Winkelwagen is leeg
 x 

Stephensons Rocket

Nieuw in seal!
Stephensons_Rock_4bdf2fc317ae0.jpgStephensons_Rock_4bdf2fc317ae0.jpg
Artikel unieke code:  2836
Voorraad: 1
€ 17,50
Korting
Array

De spelers treden in de voetsporen van spoorwegbaronnen uit de Engelse industriele revolutie. Zij beslissen, hoe het spoorwegnet van historische maatschappijen aangelegd wordt, waar stations komen en welke goederen vervoerd worden.
Je dwingt als investeerder fusies af, waarmee je uiteraard je financiele voordeel doet en waarmee je andere spelers op het verkeerde been zet. Door dit spel herleeft een opwindend tijdperk: dat van de Britse industriele revolutie.

Bij dit spel moeten er zeven spoorwegen uitgebouwd worden. Het speelbord stelt Engeland voor met 12 belangrijke steden en 16 stationssteden. De spelers moeten die steden met elkaar verbinden met spoorlijnen. Telkens iemand aan de beurt komt moet er een keuze gemaakt worden uit twee van de volgende drie mogelijkheden: een stadstegel nemen, een station plaatsen of een spoorweglijn plaatsen en een aandeel krijgen. Telkens als een spoorweglijn twee steden verbindt, krijgen de spelers inkomsten. Je verdient ook extra geld als spoorwegen samen smelten.

Zodra de laatste spoorwegtegel geplaatst werd of er slechts een spoorweglijn meer is (door fusies) eindigt het spel. Iedereen die een meerderheid bezit in aandelen, goederen of stations krijgt nu nog een inkomen. Wie het meeste geld kon verdienen, wint het spel.

Gegevens

SPELPLAZA

KvK-nummer: 27314402

BTW-nummer: NL126784462B02 (BTW volgens Margeregeling)

Mijn Account