Winkelwagen is leeg
 x 

Carcassonne

Compleet en in goede staat, inclusief spelregels. Hoekjes doos iets kaal.
carcassonne vk
carcassonne8
Artikel unieke code:  34325325
Voorraad: 1
€ 15,00
Korting
Array

In dit bekende legspel Carcassonne bouwen de spelers gezamenlijk de middeleeuwse Franse stad Carcassonne op met al haar wegen, steden, kloosters en weiden. Door het inzetten van horigen kunnen ze punten scoren voor afgebouwde projecten.  

Bij elke beurt in Carcassonne leg je één landtegel neer en mag je er één horige opzetten. Welke soort horige hangt af van de tegel. Zo zijn er tegels met wegdelen, kloosters, stadsdelen en/of stukken weide. In principe mag er niet meer dan één horige op een project staan, maar als twee onafgebouwde delen aan elkaar worden gebouwd, kan het toch gebeuren dat er meer horigen op terechtkomen. Wie de meeste horigen op een afgebouwd project heeft staan, krijgt daar dadelijk punten voor. Voor elke soort project gelden verschillende spelregels voor het aantal te ontvangen punten. Het spel is afgelopen als alle tegels zijn gelegd. Wie de meeste punten heeft, wint Carcassonne.  

Carcassonne is zowel bij families als bij veel spelers geliefd, omdat het ondanks de eenvoudige spelregels veel diepgang heeft. Het tikkeltje geluk geeft iedereen de mogelijkheid om tot aan het einde mee te doen voor de overwinning.

Soort Legspel
Leeftijd vanaf 10 jaar
Minimum aantal spelers 2
Maximum aantal spelers 5
Speelduur 30 minuten
Taal Nederlands

Gegevens

SPELPLAZA

KvK-nummer: 27314402

BTW-nummer: NL126784462B02 (BTW volgens Margeregeling)

Mijn Account